IV. Só útja Napok – 2011

IV. Só útja Napok

Kitűnő időjárási körülmények között került sor szombaton a Só Útja nevű zöld út egy részének bejárására. Bár a tavalyinál kevesebb gyerek és felnőtt vett részt, a szervezők mégis sikeresnek ítélték a rendezvényt. A gyalogosok egy része Székelybő, másik része Mikháza irányából érkezett a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgyébe, de a kerékpárosok is kitettek magukért. A kellemes környezetben a többé-kevésbé fáradt kirándulók pihenhettek, díjmentesen lovagolhattak, ezenkívül focizhattak, asztaliteniszezhettek és horgászhattak. A kisebbek a játszóteret lepték el, a kellemes zenéről a jobbágytelki Bereczki Szilárd és Balla Rita gondoskodott. Közben a jobbágyfalvi Daliák, Anyósok, Molnárék, valamint a székelytompai Ördöngösök csapatai az üstök körül sürgölődtek, hogy senki ne maradjon éhesen. El is fogyott az öt kondérban rotyogó gulyás, amit nem csak a zsűri,IV. Só útja Napok de a túrázók is igen ízletesnek minősítettek, hisz a szakácsok minden tudásukat beleadták: volt aki krumplival, paszullyal vagy fűszerrel tette különlegessé.

A délután folyamán a szervezők megemlékeztek a Só Útja első bebarangolójáról és feltérképezőjéről, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kocsis Hobó Lászlóról: a csíkfalvi diákok furulyaműsort mutattak be, míg az emléktáblánál koszorúkat helyezett el a Fókusz Öko Központ, a Tündér Ilona Vendégház, a Csíkfalvi Polgármesteri Hivatal és az Örökmozgó Természetjáró Egyesület.

A marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ, a jobbágyfalvi Tündér Ilona Vendégház és a Székelybőért Egyesület által szervezett negyedik Só Útja Napon a megyeközpontból a Nicolae Bălcsecu és Európa Gimnáziumokból, a Szász Albert Sportlíceumból, a Mihai Viteazul és Bolyai középiskolákból, valamint a csíkfalvi és szentháromsági általános iskolákból érkeztek diákok. A szervezők a díjazásról sem feledkeztek meg: a legifjabb és legidősebb résztvevőt, valamint a pedagógusokat jutalmazták, míg jövőre, az ötödik alkalomra jókora ünnepséget ígértek.

IV. Só útja Napok

Forrás: Székelyhon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.