VI. Só útja Napok – 2013

VI. Só útja Napok

Rengeteg gyerek vágott neki a gyaloglásnak és a természetnek Maros megye egyetlen zöld útjának idei évadnyitóján. A marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ (FÖK) és a jobbágyfalvi Tündér Ilona Vendégház szervezésében már hatodik alkalommal került sor a Só útja évadnyitó rendezvényére. A gyönyörű tavaszi nap sok Tovább »

V. Só útja Napok – 2012

V. Só útja Napok

Derűs tavaszi napon járhatták be az érdeklődők a Marosszentgyörgy és Parajd között kijelölt Só útja egy-egy szakaszát. A többnyire diákokból álló csapatok egy része Székelybőben, mások Mikháza felől vágtak neki a Jobbágyfalváig tartó útszakasz bejárásának, miután a falubeliek vendégül látták őket. Az immár Tovább »

IV. Só útja Napok – 2011

IV. Só útja Napok

Kitűnő időjárási körülmények között került sor szombaton a Só Útja nevű zöld út egy részének bejárására. Bár a tavalyinál kevesebb gyerek és felnőtt vett részt, a szervezők mégis sikeresnek ítélték a rendezvényt. A gyalogosok egy része Székelybő, másik része Mikháza irányából érkezett a jobbágyfalvi Tündér Ilona Tovább »

III. Só útja Napok – 2010

III. Só útja Napok

Több mint 400 diák, felnőtt, természetjáró jött el szombaton a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ és a jobbágyfalvi Tündér Ilona vendégház által a harmadik alkalommal szervezett Só útja napra. Az öt autóbusznyi diák két csoportra oszlott: egyesek a Székelybő – Jobbágyfalva, mások a Mikháza – Jobbágyfalva Tovább »

II. Só útja Napok – 2009

II. Só útja Napok

A marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ a jobbágyfalvi Tündér Ilona Völgye vendégház, valamint a mikházi Reneszánsz panzió, a Székelybőért Egyesület, a hegyimentő-szolgálat és a Deponia Kft. támogatásával másodszor szervezte meg a Só útja napot. A rendezvényen, amelyet a Föld napja alkalmával Tovább »

I. Só útja Napok – 2008

I. Só útja Napok

A marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ tavaly avatta fel az első megyei tematikus zöldutat: a Só útját. A gyalogösvény összeköti Marosszentgyörgyöt Parajddal. Hajdanában ezen az úton szállították a birodalomba az igen értékes kincset, a sót. S hogy ne csak egy ösvény kösse össze a nyárádmentieket, s alkalmat teremtsenek Tovább »