Koszorúzás a Tündér Ilona völgye vendégháznál

Népújság

Szombaton délben a marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület tagjai, miután bringával eljutottak Marosvásárhelyről a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgye vendégházhoz, megkoszorúzták néhai csapattársuk, Kocsis Hobo László emléktábláját. A természetjáró, térképész alaposan kivette részét a vendégházat Tovább »

Tündérkert – A só útja

erdely.ma

Só Útja egy valamikori római út nyomvonalát követő jelölt gyalogösvény, illetve bicikli útvonal. Ferenczi István hegyimentő már több éve kíséri a Focus Eco Központ által évente megszervezett gyalogtúra résztvevőit, amelyen több százan vesznek részt. A résztvevők többnyire diákok, akik a Marosvásárhelyi Rádió mikrofonja előtt Tovább »

Só Útja Nap a Tündér Ilona-völgyben

Székelyhon

Az időjárástól függetlenül szombaton megtartja az áprilisban elmaradt Só útja napot a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ. A helyszín, a gyalogtúrák célpontja idén is a Jobbágyfalva melletti Tündér Ilona Völgye lesz. Az autóbuszok reggel 9 órakor indulnak Marosvásárhelyről a színház mögötti parkolóból, a gyalogtúrák 10 Tovább »

Tündérek nyomában Csíkfalván

Székelyhon

A tündérmesék kialakulásának hátterében részben azok a közlekedési építmények állnak, amelyeket meghatározhatatlan eredetük miatt, természetfölötti képződményeknek – Tündér Ilona völgyének vagy az Óriások Árkának – gondolnak a helyiek. Manapság inkább úgy utalnak rá, hogy a Só Útja, mert egy másik Tovább »

Só útja napok – hagyományosan

Népújság

Május 14-én benépesült a Marosvásárhelyről Sófalváig tartó Só útja két szakasza. A marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ, a Székelybőért Egyesület és a Tündér Ilona panzió által szervezett hagyományos rendezvényen több mint 200 általános iskolás vett részt. Az előző rendezvényekhez hasonlóan a csoportok Tovább »

Ismét teker(eg)tek a Só útján

Székelyhon

Bár az eső és több hasonló rendezvény miatt alacsonyabb létszámban, de útnak indult szombaton a marosvásárhelyi kerékpárosok egy része, hogy a Só útját követve a Nyárád mentére látogasson. A jobbágyfalvi Tündér Ilona Vendégház kempingtáborában ízletes babgulyással várták a vendégeket, akik lazán megtették a távot Tovább »

Önkéntesek térképezték fel a Só Útját

Transindex

Egyetemista önkéntesek térképezték fel és látták el táblákkal Maros megye első zöld útvonalát, a Só Útját múlt héten, egyhetes kemény munkával. A Marosszentgyörgytől Parajdig vezető, 61 kilométeres utat gyalogosan vagy biciklivel, azaz környezetbarát módon lehet végigjárni – ebben áll az útvonal zöld volta. Régen ezen Tovább »

A Só útja

erdely.ma

A Só útja című program elindításával az volt a célunk, hogy lehetőséget teremtsük azok számára, akik Marosvásárhelyről gyalogosan elindulva szeretnének kirándulni, túrázni, kikapcsolódni a természetben. A bejelölt gyalogos turisztikai ösvény Marosszentgyörgyről indul és a legendák szerint valamikor itt elmenő Tovább »